Wat nou als het me niet lukt?

Ik sta op het punt om op vakantie te gaan en merk tijdens het inpakken van mijn koffer dat niets meer goed past en ik niets meer leuk vind staan. Sterker nog, ik kijk er bijna tegenop om op vakantie te gaan. Om heel eerlijk te zijn: ik word een beetje moe van mezelf. Ik ben al een tijd in gevecht met het vinden van een juiste balans en voel me niet helemaal tevreden als ik in de spiegel kijk.  

Als je niet lekker in je vel zit (op welk gebied dan ook) zeg ik altijd dat je daar ‘wat mee moet doen’. Het wordt nu tijd om mijn eigen advies op te volgen, dus stuur ik op Instagram een berichtje naar Steve, de oprichter van Book Your Trainer. Ik bedoel, met een personal trainer móet het toch lukken om lekkerder in mijn vel te komen? Voor het eerst voel ik de motivatie om te investeren in de relatie met mezelf. 

Wel ben ik onwijs zenuwachtig voor mijn intake. Kan ik dit wel? Wat als het me niet lukt? Wat als ik faal of mezelf voor schut zet? Gedachtes die me altijd tegen hebben gehouden om er echt voor te gaan of ervoor hebben gezorgd dat ik na het begaan van een klein ‘foutje’ het gelijk opgaf. Gelukkig kom ik een stuk zelfverzekerder terug van mijn intake. Steve luistert naar mijn pijnpunten en zegt dat hij graag wil helpen met het creëren van een gezondere lifestyle. Ik sta er niet meer alleen voor en besluit er gewoon voor te gaan. 

Inmiddels zijn we een half jaar verder en durf ik te zeggen dat het omgooien van mijn oude gewoontes een succes is. Sterker nog: het 12-weken traject dat ik heb gedaan is de énige succesvolle (lees: blijvende) poging geweest tot een gezondere levensstijl. Niet omdat ik het nooit meer een dag heb ‘verkloot’ of een ‘fout’ heb gemaakt, want die waren en zijn er genoeg, maar omdat ik dit keer echt geloofde dat het me ging lukken.  

Iedereen die ooit succesvol patronen heeft doorbroken weet: geloven dat je het kan is de helft van de strijd. Hoe kan je iets bereiken als je zelf niet eens gelooft dat je dat het kan? Hoe voel jij je als je in de spiegel kijkt? Hoe zit jij in je vel? En wat houdt jou tegen om de stap naar een gezondere ‘ik’ te maken? 

Misschien wat gek om tegen jezelf te zeggen, maar ik doe het steeds vaker. Jill, je hebt zoveel meer potentie dan je zelf denkt! Gooi je angst en perfectionisme overboord, heb vertrouwen in jezelf en ga er vol gas voor. Wees lief voor je lijf in dit leven. Gun het jezelf om je lekker te voelen in je eigen lichaam. Daarnaast: het is oké om fouten te maken. Je gaat het niet perfect doen en dat moet je ook niet willen. Het is niet voor niets een leerproces. Ik vergeef mezelf, vraag hulp als het nodig is, leer ervan, sta weer op en probeer het gewoon opnieuw.

En als ik het kan, kan jij het ook! (PS: volgens mij wordt het tijd om nieuwe broeken te kopen?!)

You got this. 

Liefs,

Jill

Deel Dit Verhaal