‘Ik zit inmiddels in mijn 4e week’

Al tijden hikte ik aan tegen de struggle om meer in shape te willen komen en de extra (Corona) kilo’s kwijt te raken. Elke maandag begon ik vol goede moed, om op dinsdag weer te zwichten voor een pak koekjes of zak chips. Ik had geen idee hoe ik mijn eet- en sportgewoonten structureel kon aanpassen, op een manier die goed bij mij past. Ik at al snel veel te weinig, waardoor ik door de trek vervolgens weer ging snaaien.  En van het goede voornemen om thuis te gaan sporten of een rondje te gaan hardlopen, kwam ook nooit wat terecht. Een vicieuze cirkel waar ik maar niet uit kwam en waarmee ik dus ook geen enkele verbetering boekte. 

Toen een vriendin mij wees op het 12-weekse programma van Book Your Trainer wist ik meteen dat dit was wat ik nodig had! Een stok achter de deur, goede begeleiding en heel gericht werken aan je persoonlijke doelen in 3 maanden. Ik boekte een intake met Steve, en na een fijn gesprek waarin hij heel realistisch uitlegde hoe het werkt en wat hij van mij verwacht en ik van hem kon verwachten, ging ik van start. 

Inmiddels ben ik 4 weken onderweg en train ik drie keer per week en houd ik mij aan het door Steve opgestelde voedingsschema. Ik had gewild dat ik dit veel eerder aan mijzelf cadeau had gedaan! Want los van het feit dat de eerste lichamelijke veranderingen zichtbaar worden, vaarwel cheeky wangen en welcome back lievelingsbroek die tot vorige maand toch nét wat te strak zat, merk ik meer. Ik slaap lekkerder, heb meer energie en heb geen last meer van een opgeblazen buik. Met veel plezier kom ik elke keer naar de training, en hoewel een uur met Steve en zijn team écht pittig is en ik hen soms aankijk met een blik van ‘wat doe je me aan’, fiets ik naderhand vol energie terug.

Het is bijzonder te merken hoe snel je andere gewoonten op het gebied van sport en voeding eigen kan maken. Tuurlijk vind ik het wel eens lastig als er een lekker stuk taart bij de thee klaarstaat, mijn vriendinnen een pizza eten, of dat anderen het ‘ongezellig’ vinden dat je niet mee borrelt met een wijntje en snacks. Maar ik vind het leuk om na te denken over gezonde alternatieven die passen in mijn eetschema, en juist door er zo zelf mee aan de slag te gaan en over na te denken weet ik dat ik dit goed kan volhouden. Want ik weet waar ik naar toe werk en dat die knop zó snel bij mij om is gegaan, had ik oprecht niet gedacht, wel gehoopt natuurlijk.

Maya

Deel Dit Verhaal