Ik weet zeker: deze verandering is here to stay!

Time flies met Book your Trainer! Waar ik eerst dacht dat ik mij echt door drie maanden, drie keer per week sporten zou moet slepen, blijkt het tegendeel waar. Week 8 is aangebroken en ik ben dus gewoon al over de helft. Tijd voor een kleine recap van mijn bevindingen.

Na een vliegende start en een waanzinnig resultaat bij de eerste meting, ging ik vol goede moed voor (minstens) eenzelfde resultaat bij de volgende meting, twee weken later. Ondanks dat er zeker progressie was geboekt wat betreft het verlagen van de vetmassa en het vetpercentage, merkte ik dat ik toch teleurgesteld was in mijzelf dat ik niet een groter resultaat had geboekt. Dit werd opgemerkt. In plaats van mij vermanend toe te spreken of in twijfel te nemen of ik mij wel aan het voedingsschema hield en hard genoeg werkte, werd er de tijd genomen mij te wijzen op de vooruitgang die ik aan het boeken was- zowel fysiek als mentaal. Ze wisten mij juist weer te motiveren door te focussen op vertrouwen hebben in jezelf, je lichaam en juist uitgaan van kracht in plaats van zwakte. En hier zit dan ook écht de meerwaarde van dit programma! Waar ik anders waarschijnlijk na zo’n ’tegenvaller’ weer was vervallen in een oud patroon van: ‘zie je nou wel, ik kan het niet’ en een zak chips had leeggegeten, pakte ik na een klein baalmoment de draad weer op met mijn coach. Want succes en vooruitgang zit niet alleen in een getal op de weegschaal, maar in hoe je je voelt door (meer) te bewegen. In meer energie hebben, in een losser zittende broek of in een complimentje van iemand die ziet dat je lekker in je vel zit. Dit team is als geen ander in staat om je dat te doen inzien, en niet te focussen op snel crash resultaten behalen met een niet realistische verandering in je levensstijl.

Over vier weken eindigt mijn 12 weken programma, maar start de nieuwe levensstijl die bij mij past: met plezier trainen, genieten van lekker eten, een goed glas wijn en geen schuldgevoel hebben. Door de kennis, kunde, plezier en het vertrouwen dat BYT mij geeft, weet ik zeker dat de verandering die ik 8 weken geleden heb ingezet niet tijdelijk is- maar here to stay!

Maya

Deel Dit Verhaal