Hoe kan ik je ‘echt’ helpen?

Tijdens de intake luisteren we.

We stellen open vragen en vragen door om tot de essentie te komen van wat je beweegt. Waarmee wil je dat we je helpen? Wat maakt dit belangrijk voor je? Wat is de reden daarvoor? Die vragen kunnen intens aanvoelen. De kennismaking moet daarom kloppen en comfortabel genoeg zijn. Het vraagt om een wederzijdse klik, zodat we je antwoorden verdienen.

De uiteindelijke drijfveren zijn vaak anders dan de feedback die wordt ingevuld via het aanmeldingsformulier op onze website. Antwoorden die ingevuld worden zijn bijvoorbeeld: ‘Ik wil weer aan de slag’, ‘Ik heb een stok achter de deur nodig’, ‘ik wil gewoon keihard knallen en gedrild worden!’ Soms is het zo simpel. Het is vaker de buitenste laag van de ‘UI’. Dit zijn namelijk allemaal dingen die je uiteindelijk wilt doen, niet de reden waarom.

Met het ‘echte’ verhaal kun je iemand ook echt helpen. Als men tijdens het traject vastloopt, weet je waarom. Het is persoonlijk. Een uniek gevoel dat ergens vandaan komt. Dat gebeurt regelmatig. We verstoppen dat niet onder de bank. Er is ruimte voor. Neem je tijd. We gaan daarna terug naar jouw brandende verlangens, brengen je redenen en de finish opnieuw samen in beeld en verduidelijken waar je staat op de weg daarnaartoe. Het zijn deze momenten die je veranderen en laten groeien.

Het 12-weken plan is bedoeld om je te helpen nieuwe gewoontes en inzichten te ontwikkelen. Een duidelijke tijdlijn met stations van onderbouwing zijn hierbij nodig. Gun het jezelf om je blauwdruk samen te bekijken en te begrijpen waarom sommige dingen wel of niet voor jou werken. Probeer alternatieven uit die je aangereikt worden. Het is geen ‘quick fix’. Het programma is persoonlijk bedoeld en afgestemd op jou.

Ga het gesprek met ons aan. Dit is nog steeds één van de leukste dingen die ik doe. ‘De intake’. We schenken graag wat warms voor je in.

Steve

Deel Dit Verhaal