‘Het is klaar met die slappe hap. Rammen zal je’

Oké, vandaag is een historische dag. Toeters en olifanten op rechts, billendansjes op links: het is de eerste keer dat ik door mijn kast kan snuffelen en daadwerkelijk kan pakken wat ik wil. Bijna. Alles. Past. Weer. En weet je hoe lekker dat voelt? Het is niet uit te leggen. WOE!

 

Dat ene jurkje dat ik al drie jaar niet aan durf kan ik straks als het lekker weer is gewoon rocken op het terras. En dat jasje dat al-ál-tijd te strak was bij mijn bovenarmen heeft nu zowaar een paar centimeter ruimte. Ik kan weer kleding van mijn zus stelen. En ineens is daar het besefmomentje: ik ben – excusez le mot – fokking trots. Maar echt.

 

De afgelopen zeven weken heb ik me samen met mijn personal trainer Steve in een regime gestort. Hij leert me zoveel. Welke voedingstoffen er nodig zijn om gezond maar resultaatgericht af te vallen, hoe je zelf koken nou een beetje lekker doet en vooral: hoe je als sportschooldodo met nul komma nul ervaring langzaam kan veranderen in een beest. Want zo voel ik me lately wel een beetje, ja: het is klaar met die slappe hap, rammen zal je.

 

Ik had geen zin meer om overgewicht te hebben. Want ja, dat had ik. En misschien zag je dat niet altijd voorbij komen op de foto’s op Amayzine (door een kwartslag te draaien op veel foto’s wist ik het allemaal verrekte goed te verbloemen), maar mijn weegschaal sprak boekdelen. Het was om te janken. Ik zit sinds vorige week eindelijk op een gezond gewicht. Mijn vetpercentage is met bijna tien procent gedaald. Wacht even, betekent dat nou dat mijn lichaam zeven weken geleden voor tien procent uit extra vet bestond? Djeeez. Het besef alleen al.

 

Wat ik nu trouwens wel een beetje begin te merken is dat de kilo’s er minder makkelijk afvliegen dan in het begin. Een ‘dood punt’ wil ik het nog niet noemen, maar volgens Steve zit dat er wel aan te komen. En dan is het weer even puzzelen om te kijken hoe we dat gaan tackelen. Voor nu voel ik me sterk en happy. Ik neem zelfs de terrortrap op Utrecht Centraal in plaats van de roltrap, nou, dát wil wat zeggen.

 

Voor iedereen die nog fit wil worden voor de zomer, ik zou zeggen: mail steve@bookyourtrainer.nl. Of het nou is om back in shape te komen, die zwangerschapskilo’s weg te werken of die kneiterharde J.Lo-billen te kweken voor de zomer. Deze man helpt je, en tussendoor lach je nog wat af ook. En wie weet check ik je dan binnenkort in de sportschool!

 

P.S.: Oké, nooit gedacht een artikel zo te eindigen. Moet even compenseren. CHOCOLADE. TAART. KAASSOUFLÉ. BROWNIE. PIEMEL. DOEI.

Deel Dit Verhaal

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email